Do školy s rytířem-2.9.2023

Do školy s rytířem.

 

   V sobotu 2. září se v Rozsochatci děti vydaly na oblíbenou zábavnou stezku s maskotem rytířem. Letošní ročník byl již IX., v Rozsochatci se konaly poslední tři, před tím se akce konala v Kojetíně a v okolí zříceniny hradu Ronovce. Protože to byl poslední prázdninový víkend, měl tento ročník podtitul „Do školy s rytířem“.

   Připravena byla stezka s patnácti stanovišti s poznávacími a sportovními úkoly. Nechybělo stříkání džberovou stříkačkou na plechovky, prohlídka vybavení dvou hasičských aut, policejního auta, jízda s motorkářem na trojkolce, jízda na koních, střelba ze vzduchovky, ale i z luku, házení na různé cíle a skákání přes překážky, houpání na houpačkovém stromě, na trase byly též pohádková stanoviště u vodníků, u Macha a Šebestové, kde dětem pejsek Jonatán ukrýval utržené sluchátko, čarodějnická kuchyně, kde se konaly čarodějnické zkoušky a v lese se proměnil plyšový dinosaurus na velkého dinosaura T-Rexe a ten zde hlídal dinosauří vejce, na která se odvážné děti měly podepsat. V areálu Country clubu bylo ještě peklo peklíčko čertů, stanoviště, kde byly bílé paní a kdo posbíral razítka ze všech stanovišť, dostal  zmrzlinu a diplom. V soutěžích mohly děti získat plno pěkných cen, mohly si též zaskákat na skákacím hradě nebo se zastavit u stánku s malováním na obličej.

   Dalším programem byla fakírská show Fakírů z Jeříšna. Při jejich výkonech se chvílemi až tajil dech. A komu se ještě stále nechtělo domů, mohl si zatancovat nebo jen poslouchat písně v podání hudebníka Vlasty Vaňháta.

   Během akce bylo zajištěno výborné občerstvení a rovněž na trase byla zastávka, kde se mohli soutěžící napít.

    Duší celé akce byla již tradičně paní Dagmar Kocourková Opršalová s manželem a měli k ruce plno pomocníků z Country clubu K&K, od členek ZO ČSŽ a mladých hasičů v Rozsochatci. K pěknému vydařenému odpoledni přispěla rovněž řada sponzorů místních i z okolí. O tom, že se jedná o oblíbenou akci, svědčí počet soutěžících, kterých každý rok přibývá a tohoto ročníku se jich účastnilo109.

/Lenka Hyršová/